Toerist in eigen stad

Lieve vrienden en familie,

We hadden het nog helemaal niet door maar we zitten hier al 4 maanden! Time flies... Deze week hebben we weer een redelijk rustig weekje gehad op het lab. Onze begeleiders uit Nederland, Nicole en Ans waren deze week in Kaapstad om ons te bezoeken. Mooi baantje niet haha. Ze zijn hier ook om een samenwerkingsverband op te starten tussen de Groote Schuur (hospital) en Avans Hogeschool. Zodat ze in de toekomst weer nieuwe studenten hierheen kunnen sturen. Smiddags werden we uitgenodigd om te gaan lunchen, maar natuurlijk op deze dag hadden we 8 (!) positieven! Zoveel hebben we er nog nooit gehad. Dus we hadden het even druk op het lab en konden niet gaan lunchen. Smiddags hadden we een gesprek met Colleen, Clinton, Nicole en Ans. Gelukkig waren ze allemaal positief over ons en was er niets aan te merken! Die hebben we dus mooi in onze zak. Woensdag was Lobke jarig, ze werd 21 jaar! Mooie leeftijd om het in Zuid-Afrika te vieren, het was ook voor het eerst dat ze het in de zomer kon vieren. 'S ochtends had ik het huis versierd met servetten, ik had in de winkels gezocht naar happy birthday vlaggetjes maar die waren nergens te vinden. Dus dan maar happy birthday servetten aan de muur plakken haha. Van dr ouders had ze een pakketje gekregen met allerlei lekkere Nederlandse snoepjes en etenswaren. 'S middags gingen we braaien met de afdeling bij de Mac (een soort soos op de campus). Met allemaal lekker vlees en salades konden we lekker genieten na het werk. Thuis stonden er cupcakes klaar van Charleys bakery en van dr vriendinnen in Nederland heeft ze kaartjes voor Cirque du Soleil gekregen! Echt super gaaf en ik mag mee! 'S avonds gingen we met Lizzy en JJ nog een drankje doen in Cubana en we zijn geeindigd in een gaybar! Was heel gezellig en weer eens wat anders. Ze heeft een mooie verjaardag gehad!

Vrijdagavond lekker met het thuisfront geskypt, en verder rustig aan gedaan. Zaterdag hebben we een tour door Kaapstad gedaan, je kent ze vast wel van die touringbussen met open dak helemaal volgeladen met touristen. Na 3 maanden hebben we de tourist uitgehangen in onze eigen stad. Het was echt heel leuk, je kon oortjes inpluggen en met de gids meeluisteren. Hoorden nog veel dingen die we nog niet wisten. We hadden de blauwe tour genomen via de wijnlanden en Houtbay, duurt ongeveer 1.5 a 2 uur en zijn uitgestapt bij Houtbay bij een township Imizamo Yethu. Hier werden tours georganiseerd door de eigen inwoners, Kaapstad steunt dit initiatief en stopt ook bij deze township. We kregen een rondleiding door Kenny, hij woont ook in dit township en doet de tour al 10 jaar. Hij nam ons mee in de huisjes en door de straten van de township. Het was indrukwekkend om te zien hoe de mensen er leven, de kleine huisjes, de golfplaten op de daken, versleten oud interieur. Overal hangen waslijnen met kleren eraan en veel afval op de straten. De mensen leven vooral op straat, overal waar ik keek waren mensen en kindjes. Ik ben trouwens wel 10x verliefd geworden op al die kindjes daar. Zo schattig! En een klein meisje pakte mn hand vast en wilde de tour met ons meelopen terwijl het andere kindje mn benen vastpakte en ging knuffelen! De kindjes zijn ook gek op foto’s ze gaan er helemaal klaar voor staan en doen verschillende poses haha. Mooi om te zien. De mensen daar zien er ook vrolijk en positief uit, ze moeten het met de dingen doen die ze hebben en zijn er niet ongelukkiger op volgens mij. Na een uur gingen we weer door met de tourbus en stapte we uit bij de wijnlanden. Wel even omschakelen maar dat was echt zo mooi! Met voorop de wijngaarden en op de achtergrond de prachtige bergen, echt een plaatje. Toevallig vond er ook nog een bruiloft plaats en ze draaide het liedje ‘somewhere over the rainbow’ op de achtergrond en het plaatje klopte gewoon. Toen dacht ik echt woow het is echt zo mooi hier, een geluksmomentje net als Lizzy zou zeggen ;). Op het landgoed kon men wijnproeven en lekker op een terasje zitten, met een heerlijk wijntje en een kaassouflet (toch iets anders dan in Nederland haha) lekker genoten tussen de wijngaarden. Gelukkig waren we net optijd voor de laatste bus terug en gingen we wat eten bij Waterfront. 'S avonds zijn we op stap gegaan met Carlo en Reggie, Rudi kwam later ook nog langs in de stad. Het was een leutige avond!

Zondag zijn we naar bokaap gegaan met Carlo, dit is een moslim wijk vlakbij het centrum. Deze wijk staat bekend om de kleurenhuisjes. Op google staan mooie foto’s! Je wordt er echt vrolijk van als je erdoorheen loopt. Vraag me af waarom niet alle huizen zo geverfd zijn, het maakt het straatbeeld een stuk vrolijker! Na de nodige foto’s gemaakt te hebben zijn we naar Tommys sportbar gegaan om nog het laatste deel van Feyenoord- PSV te zien (2-1!). Het was een leuk wedstrijdje al dachten de eindhovenaren in het cafe daar anders over. Savonds weer bijgepraat met Liz want die was naar het Hermanus weekend gegaan.

Dat was het weekje weer, de verhalen worden wel korter merk ik. Veel foto's deze keer! Volgende week woensdag zijn mn ouders en broertje hier gewoon! Zoveel zin in, de hele planning staat al vast want we moeten zoveel dingen zien hier! Wij gaan weer hard aan het werk! 

xxxxx Lieefs

Laatste foto's

Reacties 4

toos en ben 25-02-2013 13:16

hey Moniek,
wat zien jullie veel daar, heel interessant allemaal!
Volgens mij vind je het steeds leuker worden in CT, ik zie alleen maar een blije Moniek!
Veel plezier met pa, ma en Rick volgende week. Maar dat zal vast wel lukken met zo'n goeie "reisleidster" en dat heerlijke weer!
liefs van uit ons kikkerlandje xx

Rick 25-02-2013 13:52

Jaaa mootje ik heb er super veel zin in als ik deze verhalen weer is lees.. Word de beste vakantie ooit haha!

Groetjessss daar xx

Ben 25-02-2013 21:07

Hey Moniekske,
klinkt weer allemaal goed.
Veel plezier volgende week als de familie langskomt.

Kus

Threes 25-02-2013 21:27

Volgens mij heb je daar de tijd van je leven....je weet zonder meer wat genieten is!!

Groetjes uit het nog steeds koude Holland......

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer