Living the good life!

Lieve familie en vrienden,

Het was me weer een mooie week. Eerst wil ik even zeggen dat het echt leuk is om jullie berichtjes te lezen. Word op de voet gevolgd merk ik wel! De laatste 2 maanden van ons avontuur zijn alweer een tijdje in gegaan. We moeten niet te veel naar de kalender kijken want dan komt het eind eng dichtbij. We zijn Namibie aan het plannen, waarschijniljk gaan we 26 mei voor 7 dagen met Nomad naar het noorden. Het is een georganiseerde tour met een soort bus. We hebben er al veel mooie verhalen over gehoord en hele mooie foto’s voorbij zien komen dus zijn super benieuwd! Deze week op stage is allemaal goed gegaan, worden alleen een heel klein meetje moe van het uitstelgedrag van onze begeleider.. Als we smiddags iets gepland hebben houden we er rekening mee en plannen we er zelf omheen. Maar uiteindelijk om half 5 komt hij met het bericht dat we het toch de andere dag doen. Best iritant als je er de hele dag rekening mee houd. Dat is het enige wat ik hier niet zou missen als het klaar is. Verder zijn we druk met ons verslag en hebben we buffers gemaakt voor de PFGE die we deze week gaan uitvoeren! Hoop op mooie resultaten! Toen ik van de week terug liep van stage had ik echt even een geluksmomentje. Lob was die dag vrij dus liep alleen terug naar het hotel. Altijd loop ik dan richting de Tafelberg, en hij stond er echt zo mooi bij die dag. De zon was al best ver onder, dus de kleuren waren heel mooi. Met een oranjegloed scheen de zon erop en met een chill muziekje op dacht ik echt, shiiiiit wat is het toch mooi hier! Mag zo blij zijn dat ik hier in Kaapstad / Zuid-Afrika zit!

Dinsdag vloog Lizzy terug naar NL, na 3,5 maand zat het er voor haar op. Ze zag er erg tegenop om naar huis te gaan. Moet er zelf ook nog niet aan denken om van alles hier afscheid te moeten nemen. We waren gelukkig nog net optijd klaar met stage, dus naar het vliegveld gescheurd met Reinout Jeroen en Carlo. De rest zat er al dus we waren er met zn alle om dr uit te zwaaien! Het was wel even kut om haar uit te zwaaien, ze had het er zelf ook niet makkelijk mee. Heb een mooie tijd met dr gehad, gek gedaan, gefeest, gepraat, gezongen, gezien, gelachen en veel geknuffeld. Veel mooie herinneringen, thanks lieverd!

‘S avonds door de weeks vooral voetbal gezien en lekker gegeten. Carlo had het idee om stampot te maken, maar hij had niet gerekend op 9 man. We ahdden er wel even op moeten wachten half 10 konden we aanschuiven maar volgens de rest was het heerlijk. Het zag er ook echt goed uit! En dat voor iemand die nog bijna nooit heeft gekookt! Donderdagavond waren de ouders van Lobke weer terug gevlogen naar Nederland. Ze hebben een mooie 2,5 week gehad, veel gezien en natuurlijk van hun dochter genoten!  Vrijdagavond zijn we naar Canal Walk (na twee keer de afslag te hebben gemist) gegaan met Carlo, die was goed geslaagd, beter dan wij! Savonds is de rest nog op stap geweest maar wij bleven thuis omdat we er weer vroeg uit moesten.

Zaterdagochtend hadden we via groupon een pedicure gereserveerd, met visjes behandeling. Van die kleine visjes die de dode huidcellen van je voet afknabbelen. Eerst kregen we een hele voetbehandeling met scrub, masage, nagels knippen en veilen. Vervolgens in de bak met de visjes, ik denk dat ik de eerste 5 minuten echt tegen het plafond zat, wat kietelt dat zeg! Er zat een hele gemene vis bij, die was ook best groot, die had heel wat dode huidcelletjes opgegeten denk ik! Na een minuut of 5 werd het wel lekker. Hierna waren onze voetjes weer lekker schoon en voelde echt heel lekker! Na de pedicure zijn we snel naar Oldbisquit Mill gereden, daar was Carlo aan het werk hij had niet verwacht dat we even hoi kwamen zeggen. Hij verkoopt overnachtingen in een soort caravan midden in de stad. Na het 5 minuten bezoek zijn we weer snel naar huis gereden want we zouden met Lee, Shaar en Claire naar Franschhoek gaan. Dit is een wijngaarde ongeveer een uur buiten Kaapstad, echt heel mooi daar! Via groupon hadden we een voucher gekocht waarbij we konden gaan wijnproeven, ik moet je zeggen de wijntjes smaakten weer heerlijk! Na het proeven kregen we nog een rondleiding door de wijnkelders en daarna nog even gechillt bij een riviertje. Onderweg terug was wel heel mooi, de zon ging onder en in de verte zagen we maar 1 berg; de Tafelberg. Het voelt dan echt alsof je naar huis rijd. Dat gevoel hadden we ook toen we van de Garden Route terug kwamen, zodra we die bergen zagen wisten we dat we thuis waren! Wat zal ik dat gaan missen als we weer in Nederland zijn, Lions Head en de Tafelberg..‘S avonds lekker op stap in Longstreet met Shaar nadat mijn haar in de krullen was gezet door Jeroen en Carlo. De rest bleef thuis omdat bij hun de wekker om half 5 stond voor het Shark Cage Diven. Het was weer een gezellige avond, ik denk dat ik met geen blanke heb gesproken die avond. Ze waren allemaal foetsie.

Zondag hebben we eigenlijk niets gedaan, we waren een beetje brak. We moesten nog wel even naar stage om wat bacterien over te enten. Verder filmpje gekeken de foto’s van de mannen gekeken die terug waren gekomen van het Shark cage diven. Het was een lekker rustig dagje. Nu is er alweer een nieuwe week aangebroken. Morgen is het in Nederland Koninginnendag en de troonswisseling! Ik ga het ook proberen te volgen via de skype verbinding, moet het wel meemaken natuurlijk. Woensdag zijn wij hier vrij omdat het dag van de arbeid is, dit is een nationale feestdag. Dus dinsdagavond gaan we ook Koninginnenndag vieren, de oranje spullen zijn al ingeslagen. In Tommy’s (een Nederlands café) wordt er een Nederlands feestje gegeven. Zal wel even wennen zijn om Andre Hazes, Gerard Joling etc weer te horen. Wordt vast gezellig! Nu gaan we weer aan de arbeid!

Lieeeeeeeefs

Laatste foto's

Reacties 2

angeline 29-04-2013 12:42

Prachtig verhaal weer moniek !! Wat ben je toch aan het genieten !!

Wil en Anneke 29-04-2013 13:14

En welke wijn vond je het lekkerste?Ik denk dat jij ze allemaal wel lekker vond.
Jullie hadden weer een tof weekie achter de rug hè.
Ga maar lekker verder genieten wel op tijd afbouwen hè dan valt het straks niet tegen zo gewoon in Nederland.
Groetjes Wil en Anneke en dikke knuffel van Doortje.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer