Gouden Nederlandse hockeydames!

Lieve vrienden en familie,

Ondertussen zitten we hier alweer 15 weken! Het is de mooiste tijd van het jaar, tenminste als je nu in Nederland bent. Zo te zien wordt de vastenavend goed gevierd! Mis het wel heel erg, krijg allemaal lieve berichtjes en foto’s van mensen dat ze aan me denken. Geeft me wel een goed gevoel! Vrijdagavond kon ik echt niet slapen, had snachts facebook nog even gecheckt. Had ik dus niet moeten doen haha. Toen schoot er door me hoofd wat ik allemaal miste.. Ja nu zijn de rollen even omgedraaid en ben ik jaloers op jullie! Maarja, volgend jaar weer een jaar.

Deze week hebben we op het lab weer de standaard screeningen gedaan en zijn we verhuisd naar het lab. Waar de gevoelstemperatuur 15 graden is. We zitten hier weg te vriezen haha. Sidns een week zitten we ook in ons nieuwe appartement, de eerste indruk was goed, maar toen we het appartement eens beter gingen bekijken schrokken we toch wel. Vooral snachts in de keuken, kakkerlakken zijn nachtdieren en in de kastjes liepen er zoveel. Denk dat we er een aantal avonden wel 20 hebben dood gemaakt (en dat is niet overdreven). Maar na een grondige schoonmaakbeurt blinkt alles weer en ruikt het weer wat beter. Nu komen we nog steeds elke avond die vieze beesten tegen, maar die zullen ook niet in een nacht weg zijn. Het Canadese meisje is naar een ander hotel gegaan, dus we zitten nu weer met zn tweeen. Wachtend op een nieuwe huisgenoot die waarschijnlijk een deze dagen komt.

Maandagavond zijn we met onze ex huisgenootjes Linde en Johan lekker bij JC gaan eten als afscheidsetentje. Al zullen we elkaar nog veel zien! Woensdagochtend hebben Lobke, Ilse, Jaimy en ik een rondleiding gekregen op de school waar René vrijwilligers werk doet. Op de school zitten kinderen die autistisch zijn, in verschillende vormen. Aan veel kinderen zie je niets en andere is het heel duidelijk zichtbaar. ’ S Ochtends werd er in een soort aula met de hele school liedjes gezongen en werd de jarige gefeliciteerd. Er waren twee nieuwe kindjes gekomen en die werden aan de hele school voorgesteld. In de klas krijgen de kinderen hele persoonlijke aandacht en zitten ongeveer met z’n 8en in een klas. Het was mooi om te zien wat voor werk hij hier doet en hoe de kinderen begeleid worden. ’S Middags stond helaas de stage weer op ons te wachten en moesten we hard aan het werk. Woensdagavond werd de voetbal wedstrijd Nederland – Italie gespeeld in Amsterdam. En hier werd het ook uitgezonden in Tommy’s sportbar. Met René heb ik lekker bar gehangen en de wedstrijd gekeken, beetje jammer dat ze in de laatste minuut langszij kwamen. Donderdag zijn we naar de wedstrijd van de Nederlandse hockeydames gegaan! Die zijn deze week in Kaapstad om een vier landen tournooi te spelen. De hockeydames hebben deze zomer olympisch goud gewonnen dus zijn ook echt goed! Ze speelden tegen Australie, Engeland en Zuid-Afrika. En wij konden daar gewoon heen, de kaartjes waren 2 (!) euro, kei goedkoop dus. In Observatory werd de wedstrijd gespeeld tegen Zuid-Afrika, dit waren de voorrondes. Zaterdag en zondag werden de halve finale en finale gespeeld. Eerst uit eten bij de Mexicaan, gelukkig hadden ze lekker eten voor mij een gevulde burrito. Al had Ross nog lekkerder eten, maar zat helaas al vol dus kon niet veel mee eten. Een soort pannekoekjes met kaas en vlees erin, echt lekker! Vervolgens met Dee, Ross, Pietert en Lobke naar het stadion gegaan. Lizzy, Jaimy, Ilse en nog een zooi met bekenden waren er ook. De wedstrijd was echt gaaf om te zien, wat zijn ze goed! Ross (een Zuid-Afrikaan) heeft ook het meidenteam van Zuid-Afrika een tijdje gemanaged en hoorde elke keer achter me als een van de Nederlandse hockeydames iets deed ‘oh my god thats so good’. De eindstand was uiteindelijk 3-1 en Maartje Paumen (de captain) had twee keer gescoord. Was een mooie avond, toen was het hopen dat de dames in de finale kwamen zondag!

Dit weekend zou het echt slecht weer worden in Kaapstad, en toen we zaterdagochtend uit ons raampje keken was het of we weer in Nederland waren. Het kwam met bakken uit de hemel vallen. We hadden gepland om sochtends Lions Head te doen, kwam nie techt uit met dit weer. Maar een beetje regen houd ons niet tegen dus we waren toch gegaan. Aan de voet van de berg kwamen we een Zuid-Afrikaan tegen, met hem zijn we omhoog geklommen. Met de gladheid viel het gelukkig wel mee. Drijfnat kwamen we boven aan, het voelde echt wel goed! We kwamen bijna geen andere mensen tegen onderweg, dus waren een van de enige. Naar beneden was iets lastiger en oppassen met uitglijden, maar ging goed. Het was wel lekker zo’n regenbui! Onderaan de berg kon je ons echt uitknijpen haha. Helaas waren we wel te laat terug om Jaimy en Ilse uit te zwaaien, die gingen weer terug naar NL. ‘S middags was er bij de upperpool een welkomstdrankje georganiseerd door 4exchange. Deze weken komen allemaal nieuwe Nederlandse studenten deze kant op, dus weer veel nieuwe gezichten! Opvallend veel meiden deze zending. En toen was het zaterdagavond, we zijn naar longstreet gegaan met oa Lizzy. Het was heel gezellig, tot Lizzy erachter kwam dat haar portemonnee weg was. Terwijl ze 10 minuten daarvoor nog een drankje had gehaald. Overal zoeken nergens te bekennen. Na nog eens goed zoeken lag haar portemonnee op de grond helemaal leeg gehaald, en haar rijbewijs een stukje verder. 100 euro kwijt, pinpas kwijt, niet tof dus! Dr pas laten blokeren en maar ergens anders het feestje voorzetten. Dacht ze het gehad te hebben gaat er een bewaker op dr grote teen staan ligt dr nagel eraf! Bloeden natuurlijk en veel pijn. Tissonde, een andere bewaker had dr teen goed ingepakt en de mafkees ging gewoon weer de dansvloer op haha. Eenmaal thuis aangekomen deed het toch wel erg veel pijn, met een ibuprofen hebben we dr op bed gelegd. Het was niet haar avond..

Zondag zijn we naar de finale van de hockeydames gegaan! Ze hadden van Engeland gewonnen, en Zuid-Afrika van Australie. Echt knap want Australie staat veel hoger in de ranglijst. Deze wedstrijd had Nederland gewonnen met 4-2! Het was mooi om te zien! Aan het eind ook nog met Maartje Paumen op de foto gegaan. En René met Ellen de Hoog (is volgens de mannen de mooiste).

Lobke heeft van de week ook nog een bos bloemen gekregen uit Nederland! Ze is de 20e jarig en er stond nu al een cadeautje klaar! Ik wist het al dus moest haar naar de receptie lokken, daar stond de bos bloemen op haar te wachten. Was erg mooi om haar gezicht te zien haha. Ja vrienden en familie van Lobke, ik moet veel voor me houden ;) Gelukkig heeft ze niet veel door haha. Ik ga er weer een eind aan breien. Jullie zullen het wel druk hebben met de vastenavend! Eul veul leut allemaal! Mis jullie!

Dikke kus!

Foto's volgen morgen!

Laatste foto's

Reacties 3

Stef Dekker 11-02-2013 21:56

Wat weer een belevenissen Moniek.Heb ook eens zo`n situatie meegemaakt met een apartement met kakkerlekken op vakantie,vreselijk.Maar wel een mooie belevenis met ├Ânze"hockey dames,mooie foto`s.
Blijf je verhalen lezen en zijn heel leuk om te weten hoe het met je gaat.
Groetje

corina 11-02-2013 22:12

Dames, dames, weten jullie niet dat je kakkerlakken niet dood moet maken. Je krijgt er dan alleen maar meer door de eitjes onder de vleugels!!!!
Wel leuk dat je in de gelegenheid bent om zo'n wedstrijd mee te maken. Jullie maken genoeg mee.
Groetjes

Kristine 12-02-2013 19:17

Hey nichtje!!

Zo te horen geniet je er steeds meer van!! Wat maak je allemaal veel leuke dingen mee daar Veel plezier nog! (en succes met je kakkerlakkenjacht)

Kus Kristine

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer