1 drankje...

Lieve familie en vrienden,

Ja nog een drankje was de spreuk van dit weekend, zal het later nog wel toelichten. Vorige week hadden we maar een kort weekje op stage want het was paasweekend! Lekker lang weekend tot vandaag. Met de screeningen zijn we nog steeds druk, we krijgen veel positieven van het lab. Vorige week zelfs een keer 9! Het was even flink aanpoten, want zoveel hebben we er nog nooit gehad.. Verder ben ik ook druk bezig met mn verslag schrijven, hoop het echt optijd af te hebben maar dat komt vast goed.

Deze week zijn Reinout en Jeroen aangekomen in Kaapstad, Reinout ken ik al van Halsteren en Jeroen komt uit Breda. Rene werd zijn huis voor een week uitgezet omdat er andere mensen in zn kamer gingen slapen dus deze week sliep hij bij ons. Dinsdag was de laatste dag van mijn ouders, ze hadden echt totaal geen zin om terug naar Nederland te gaan, ook omdat ze het weerbericht een beetje doorkregen. Het is niet al te best in Nederland, maar dat hoef ik jullie niet te vertellen denk ik. Hier is het ondertussen herfst, we merken dat het weer wel een beetje aan het omslaan is, de nachten zijn kouder het is vroeger donker, er zijn steeds meer regendagen en we kunnen niet meer in ons korte broekje rondlopen. Maargoed wij mogen niet klagen. Om kwart voor 9 zouden mijn ouders vliegen dus ik heb ze 2 uur van te voren op het vliegveld afgezet. Ik had mezelf voorgenomen om er niet weer een drama van te maken haha. Het ging goed tot het afscheid, toen kwamen de tranen bij mn moeder en kon ik het ook niet meer droog houden. Het afscheid was dan daar, na een laatste familieknuffel gingen hun richting de gate en ik terug naar de auto. Op dat moment voelde ik me echt zo alleen, het is zo raar om je ouders en broertje op het vliegveld af te zetten. Normaal ga ik altijd mee, maar nu bleef ik daar achter (wat ik overigens totaal niet erg vind maar het is zo’n raar gevoel). We hebben echt top weken gehad, veel gedaan en gezien! Weet zeker dat hun er ook van hebben genoten, veel mooie herinneringen aan overgehouden! Nadat ik mn ouders had afgezet ging ik richting Longstreet. Op kaapstadmagazine .nl kwam een melding dat Nick en Simon zouden optreden in een hostel. Dit leek ons natuurlijk super leuk en met de nieuw aangekomen mannen en de rest van de groep zijn we daarheen gegaan en gezellig naar het optreden geluisterd en meegezongen. Ze hadden een hele filmploeg meegnomen en zelfs Kees Tol (DE MOL!) was aanwezig! Ze maakten opnames voor hun realityserie waarbij ze in een ander land muziek gaan spelen met lokale artiesten en zo nieuwe muziekstijlen proberen te leren. Leuk idee, maar er waren maar weinig locals te bekennen. De hele tent stond vol met Nederlandse studenten haha. Daar waren ze niet heel blij mee.. Na een gezellige avond was het weer tijd om naar bed te gaan want de volgende dag moesten we weer fris en fruitig op stage zijn.

Woensdagavond zijn we naar Camps Bay gereden om daar de zonsondergang te kijken, die we uiteindelijk helemaal niet hebben kunnen zien omdat het zo bewolkt was.  Maar wel gezellig met een wijntje en een mojito op het strand gechillt. Donderdag na stage zijn we lekker naar Charlys bakery gegaan om een chocolade taartje te eten. Lobke had het nog nooit op, dus werd eens tijd. ‘S avonds gingen we 1 drankje doen in Tiger Tiger. Werden er uiteindelijk iets meer maar was weer een hele leutige avond. Tiger Tiger is een club in Observatory met een hele lange wachtrij, Reinout, Lee, Carlo en ik zijn naar Eclipse gegaan waar geen rij stond en daar was het weer knake gezellig. De buckets vlogen ons om de oren (Liz). De rest van de groep kwam aan het eind van de avond ook naar Eclipse.

De volgende ochtend schrokken we om half 1 wakker, het was weer veel te laat en zonde van de mooie dag. Onze lieve huisgenoot Carlo had een ontbijtje op bed gemaakt! Was heerlijk, een lekker kapot eitje op bed! We hadden het plan om naar de Woodstock caves te gaan om 10 uur, dat werd uitgesteld naar 11 uur. Tot we uiteindelijk pas om half 3 vertrokken, oei we gaan uitstelgedrag vertonen. De grot zit in de berg, het is een soort lang gerekte open ruimte waar je in kan lopen. Het geeft een panoramabeeld over Kaapstad heel mooi om te zien! Vervolgens zijn we weer terug gegaan want Carlo moest nog gaan werken om 6 uur.. ‘S avonds zijn we naar de bios geweest, kunnen we ook weer van ons lijstje afstrepen! We gingen naar de film Parker, een actiefilm dus niets voor mij, maar hij was wel goed.

Zaterdag ochtend was het moment daar, we gingen voor het eerst naar de kapper. Rene had ons een goedkope goede kapper aanbevolen dus op goed vertrouwen gingen we daarheen. Het was eigenlijk een best normale kapper zoals je ze in Nederland ook hebt, maar dan zonder techniek. Het leek echt nergens op, ze gingen mn haar knippen en waren binnen 1 minuut klaar! Rats rats die schaar erdoorheen, 1x op lengte controleren en dat was het. Vond het echt vreemd, bij liz hadden ze helemaal scheef geknipt. Het is maar goed dat Shaar en ik het zagen want dit leek nergens op. Ik werd vervolgens helemaal in de krullen gezet, het zag er super mooi uit! Het was allemaal leuk tot we de rekening kregen, 45 euro voor alleen knippen en krullen!! Zoveel heb ik nog nooit voor een kapper betaald en zal ik ook nooit meer doen. Bij Liz was het nog gekker 56 euro. Dat was even een tegenvallertje, maarja. Daarna gingen we met onze gestylde coupes naar de Old Bisquit Mill (de foodmarket). S middags lekker op het balkon gechilld met een wijntje, en onze huisgenoten. Was genieten, kreeg ineens een geluksmomentje! ‘S avonds hadden we iets heel leuks gepland, we gingen naar beefcakes! Misschien heb je de film magic mike gezien, dit is een mannelijke striptent waar je kan eten en drinken. Met de hele groep, ja met enige tegenzin gingen de mannen en onze Zuid-Afrikaanse huisgenoot Shaun ook mee. Hij werkt ook in beefcakes dus hij kende veel mannen (of beter gezegd jongens) die daar werkten. Nou het viel echt alles mee, het enige wat ze hebben gedaan is het shirt uit op het podium en daarna gingen ze zo serveren. Liz ging nog een liedje spelen op de piano en een liedje aanvagen. De hoeden kwamen tevoorschijn en waren eigenlijk zelf de hele avond op het podium te vinden haha. We werden ook maar een beetje aangekeken door de rest van het restaurant. Het was echt een geniale avond, zoveel gelachen. Ben echt blij met de groep die we nu hebben. Het klikt gewoon! We zijn uiteindelijk geeindigd in de Dubliner waar er vreemde ideeen van Jeroen naar boven kwamen.. Daarna voor ons doen optijd naar huis gegaan en gaan slapen.

Zondag kregen we surfen lessen in Muizenberg! De rest had het nog nooit gedaan, maar talentjes dat we uiteindelijk bleken te zijn! Iedereen heeft gestaan en ons natuurtalentje Carlo stond eigenlijk elke keer. En dan zeggen dat hij het nog nooit had gedaan. Na twee uur in het water te hebben gelegen zijn we weer terug naar het hotel gereden, met drie super schattige grote mannen op de achterbank aan het slapen. Zo cute! ‘S avonds bij Baluga gegeten, een sushi restaurant in de stad. Iedereen is er al zovaak geweest, maar wij nog niet. Linde en Dayah waren er ook. Het is de laatste week van Linde (was mn huisgenootje en komt ook uit Bergen op Zoom), is wel heel jammer. Maar het eten was heerlijk, lekker struisvogel op! Dayah en ik aten als enige geen sushi, ze heeft eindelijk dr medegenoot gevonden. Daarna was het plan om nog 1 drankje te doen in Cubana. Ik voel hem natuurlijk al hangen, dat blijft nooit bij 1 drankje, dus was naar huis gegaan. De mannen hadden het uiteindelijk nog tot kwart voor 5 gemaakt. Jaaa 1 drankje!

Maandag was het echt slecht weer, een hele dag alleen maar regen. Wat te doen in Kaapstad met regen?! Dat is niet heel veel.. Dus hebben voor het eerst een lekker pyama/thuis dagje gehouden. ‘S avonds hadden Rene en Carlo heerlijk voor ons gekookt! Zalm carpaccio met honingmosterd dressing en fijn gesneden ui op een bedje van rucola vooraf. Kip met champignon en ui in een sinaasappelsaus met als bijgerecht bloemkool en broccoli roosjes met kaas en aardappelpartjes. En als toetje de heerlijke pannekoeken met ijs en vruchtjes. Smaakte heerlijk mannen, complimenten! ‘S avonds nog naar de Shak gegaan een potje poolen! Omdat we nog niet genoeg op stap zijn geweest..

Als ik het zo allemaal opschrijf doen we best veel hier. Ik ben trouwens ook nog van kamer verhuisd! Ik heb nu twee maanden in de grote kamer geslapen en nu is het de tijd voor Lob. We zitten hier alweer 5 maanden, het gaat echt belachelijk snel! Dus extra genieten, want voor het weet zit ik weer thuis.. Maar dat komt zeker goed!

Eul veul liefssssssss!

Laatste foto's

Reacties 2

Wil en Anneke 02-04-2013 19:54

Proost
Groetjes Wil en Anneke en Doortje.

Wil en Anneke 05-04-2013 16:18

Heb gisteren Katelijne en Jeroen uit Kaapstad ontmoed in het trappisten klooster Koningshoeve in Tilburg.Ha,ha.Ze konden jou en lopke ook.Wat is de wereld toch klein hè hun wonen daar en hebben een bemiddelings bureau voor huisvesting voor studenten.klopt dat hoe ik het omschrijf?ja en de trappist was lekker hoor.groetjes
Tante Anneke

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer