Baie lekker naweek

Lieve familie en vrienden,

Deze week is Claire langsgekomen op het lab. Dit is een tussenpersoon van Avans en de stageplek. Ze woont zelf ook in Kaapstad, dus het is handig dat ze ons contactpersoon is hier en we haar gelijk kunnen bereiken. We hebben wat dingen besproken samen met Colleen, onze stagebegeleidster. Er zijn weer wat afspraken gemaakt, en de stageopdracht is weer wat duiderlijker geworden. Ik ben al een heel eind met mijn projectplan, hij is bijna af! De laatste dingen aanpassen en dan kan ik hem opsturen. Jaja, wij hebben ook sneeuw gezien deze week! Lobke had deze week gevraagd of we wat extra werk konden doen, en dat kregen we hoor. De dag daarna zijn we gelijk aan het werk gezet: de vriezer moest ontdooid worden. In de vriezer zijn duizenden sampels van de afdeling microbiologie opgeslagen, alleen de lades waren er niet meer uit te krijgen omdat ze dichtgevroren zaten. Een mooi klusje dus voor ons! We waren blij dat we even onze handen uit de mouwen konden steken. Deze week is de gelelectroforese uitgelegd, was alweer even geleden voor ons dat we dat gedaan hadden.. Clinton had een hectische week, dus het werd allemaal een beetje uitgesteld. Volgende week gaan we dan de PCR doen, voor de zomervakantie. En dan na de vakantie kunnen we waarschijnlijk eindelijk zelf aan de slag! Heb er al zin in om aan ons eigen project te gaan werken!

We zijn deze week ook verhuisd naar een nieuw appartement, met twee nieuwe huisgenootjes; Johan en Linde. Hele aardige mensen en het klikt goed, dus dat is wel mooi meegenomen. Ze lopen allebei ook stage in Kaapstad. Na een paar dagen kwam ik erachter dat Linde ook uit Bergen op Zoom kwam! Heel toevallig, ben je 17888 km van Nederland in Kaapstad en woon je nog mensen uit je eigen stad(je)!  Echt apart, we kennen ook een aantal dezelfde mensen, dus was wel grappig!

Voordat ik naar hier ging ben ik nog bij de tandarts geweest, maar het was nog niet nodig om mijn verstandskiezen eruit te halen volgens hem. Sinds een week of twee is (natuurlijk) mijn verstandskies gaan zeuren, ik kwam er met poetsen met geen mogelijkheid bij. Ik heb het eerst nog een tijdje aangezien. Maar de gardenroute kwam steeds dichter bij de deur, dus misschien was het wel handig om het even te laten checken. Katelijne van 4exchange gaf me een goede tandarts door. Het was een privekliniek, super mooi en modern! Een soort vila, heel mooi, mooier dan ik het in Nederland heb gezien! Een leuke bijkomstigheid was dat het nog een leuke tandarts was ook! Voor de geinteresseerden: http://capetown-dental.co.za/ . Nou, hij mocht mij wel helpen hoor! Haha hij was heel aardig en nam echt de tijd. Na een foto of 4 kwam hij tot de conclusie dat de verstandskies er toch echt uit moest. Ik was blij dat hij hem eruit ging halen! Zijn we daar weer vanaf. Hij was niet blij met mijn tandarts in Nederland, hij snapte niet waarom hij hem erin heeft gelaten.. Eerst deed hij een soort gelletje over mijn tandvlees, dat was een topicale verdoving (ideaal!! Waarom hebben we dat in NL niet?) die verdooft eerst je tandvlees, en daarna de echte verdoving. Daar heb ik niets van gevoeld door de topicale verdoving. Binnen 5 minuten was hij eruit, en heb er daarna ook pijn meer aan gehad! Het viel gelukkig alles mee. Volgende week mag ik weer terug om de andere eruit te halen.. Nu we toch bezig zijn ;)

Zaterdag zijn Lobke en ik met 4exchange naar de Crystal Pools gegaan. Dat is een uurtje rijden van Kaapstad bij Gordons Bay. Dat zijn een aantal meren achter elkaar die in de bergen liggen. We waren met een groep van ongeveer 10 man, meerendeel van Best Western Cape Suites. Onder begeleiding van Claudio (een zuid-afrikaan van 4exchange) zijn we naar de hike gaan doen. De hike naar de meren toe was ongeveer een uur, over rotsen klauteren en langs riviertjes lopen. Lekker avontuurlijk, maar ook heel vermoeiend. Helaas hadden we maar 1 liter water per persoon meegenomen, niet heel slim bij 30 graden de hele dag in de volle zon. De drie meren lagen trapsgewijs tussen de bergen, bij de derde waren rotsen waar je vanaf kon springen. Na een uur hiken zijn we dan eindelijk aangekomen bij de meren, wat was het mooi! Zo tussen de bergen, lekker afkoelen in een meertje. Het water was bruinig dus je kon niet goed zien wat er onder ons zwom. We hebben geen gekke beesten opgemerkt gelukkig, behalve kikkervisjes, heel veel! Die waren lekker aan je voeten aan het knabbelen, een soort gratis spa was het! Nadat de mannen van de 22 meter clif waren gesprongen zijn we naar een lagergelegen meer gegaan, daar nog even gechilt. Toen was het alweer een uur of 5 en tijd om weer terug te gaan. Op de terugweg zijn we het eerste de beste barretje binnengegaan om drinken en ijs te halen! We waren allemaal behoorlijk dorstig! Het was ‘een lekker dag’ zoals Claudio het zou zeggen. ’S avonds zijn we met de couchsurfers van vorige week gaan stappen. Was weer erg gezellig, alleen helaas de laatste avond voor Vinod. Die ging zondag weer terug naar India. Mijn telefoon was ook nog gejat! We stonden op straat op het punt om naar huis te gaan, en ik voelde iets in mijn broekzak graaien. Ik dacht; oh shit! Normaal houd Lobke mijn spullen bij in haar staptasje, dus ik vroeg zitten mijn telefoon en camera nog in. Ze zei nee je telefoon niet, dus die man had hem meegenomen! Ik naar die man toe, hij stond gewoon vlakbij ons, vroeg heb je mijn telefoon. Hij zij ja alsjeblief, hij had hem in zn hand en hij gaf hem gewoon weer terug. Dit is echt de raarste jat-actie ooit! I know, weer een goede les Mo! Stop geen spullen in je zakken! (als ik het vaak genoeg tegen mezelf zeg ga ik het misschien ooit doorhebben)

Zondag was er bij Waterfront de Red Bull Flugtag! Dat heb je vast wel een keer op tv gezien, vanaf een schans van 6 meter duwen ze hun eigen gemaakte vliegtuigen, of wat daarop moet lijken, van de baan af. Een soort ter land ter zee in in de lucht maar dan zonder bel. Naast de baan zit een jury die beoordeelt de kandidaten en geeft punten op creativiteit en vliegafstand. Bij de mensen die het doen zit er vaak wel een steekje los, de meest gekke mensen stonden op de baan, met de apartste voertuigen die het soms op de baan al begeven. Met de couchsurfers zaten we bij een restaurantje met een cocktailtje in de hand naar het spectakel te kijken. Een heerlijk dagje lekker rustig aan en gezellig bijkletsen. ‘s avonds zijn we naar Camps Bay gegaan om nog wat te eten en de zonsondergang vanaf het strand te zien. Super mooi! We werden alleen wel lekker gezandstraalt omdat er zoveel wind stond!

Toen zat het weekje er alweer op! Deze week nog tot donderdag naar stage, onze auto ophalen en dan DE GARDENROUTE!! Jeej, we hebben er zoveel zin in! 8 dagen langs de zuidkust van Zuid-Afrika rondtrekken. Omdat het hier nu zomervakantie is gaan veel mensen deze route ook doen, zal dus wel druk zijn! We zijn heel benieuwd en houden jullie zeker op de hoogte. Bereid je maar voor op een lang verslag de volgende keer!

Veel liefs uit Cape Town

Laatste foto's

Reacties 7

angeline 10-12-2012 09:23

leuk verhaal weer Moniek!! Succes met je verstandskies deze week en een hele fijne vakantie gewenst
Groetjes van nummer 10!!

Nina 10-12-2012 10:46

Heeey nichie!
Wat leuk om je verhalen te lezen Je hebt al zoveel meegemaakt! Het klink allemaal heel avontuurlijk en je foto's zijn prachtig! Zou er zo naar toe willen. Haha en wat een actie van je telefoon...dat was wel een hele eerlijke dief Volgens mij ken ik Linde trouwens ook..haha. Ja wat is de wereld toch klein. Zo ben ik hier van de week nog bij een vrouw uit bergen op zoom op visite geweest die hier een school voor nederlandse kinderen is begonnen 25 jaar geleden!
Heeeel veel plezier met de gardenroute, en alvast veel succes met jullie eigen stage project. Take care!
Liefs en een dikke kus vanuit Australie!

Ma en pa 10-12-2012 11:16

Zo'n hyketocht klinkt goed zeg, de bergschoenen gaan alvast in de koffer hoor! Succes met je projectplan en sterkte bij de tandarts.
xxx

imelda 10-12-2012 20:43

Dus daar heeft het ook gesneeuwd... en wat zijn jullie lekker sportief bezig!
Niet te hard werken hoor, want dan moet je misschien eerder naar huis, hihi.
Groetjes en een knuffel!

tante Elly 10-12-2012 22:35

Hoi Moniek, wat kun jij leuk schrijven. Het is alsof je op visite bent en leuk zit te vertellen. Wat een paradijselijke foto,s!
Heerlijk, lekker blijven genieten. Dikke kus, Oom John en Tante Elly

Threes 16-12-2012 14:49

Dank je Moniek voor al je fantastische verhalen en foto's niet te vergeten!

Johan en Ria 20-12-2012 19:57

Hoi Moniek,
Het is mooi te horen en zien hoe jullie het maken. Ik merk wel dat het langzaam aan er in komen is. Eerst veel zien en meemaken. en daarna werken, Studeren noem je dat toch?
Het ziet er prachtig uit en zou zo even langs willen komen.
Bedankt voor je kerstkaart.
Veel plezier en tot volgende keer. Ik gooi met oud en nieuw wel een sneeuwbal naar je. Vang je hem dan?
Johan en Ria

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer